despre noi

C.A. Rosetti

PREZENTAREA ȘCOLII

Cu o existenta de 87 de ani in peisajul invatamantului constantean, Grupul Scolar Industrial Constructii de Masini Constanta, reprezinta o unitate scolara cu traditie, traditie pe care o cinstim, ne onoreaza, impune respect si consideratie, reprezentand in acelasi timp un reper pentru viitorul ce dorim sa-l construim.

Actul de nastere al unitatii noastre scolare dateaza din 1920. Pe parcursul deceniilor, aceasta institutie de invatamant a cunoscut o dezvoltare neintrerupta.

A purtat diferite denumiri: Scoala profesionala de ucenici de pe langa Santierul Naval Constanta, Liceul Industrial nr. 1 (1972), Grup Scolar Industrial Constructii de Masini Constanta (1992), Grup Scolar C.A. Rosetti (2006). Din anul scolar 2012-2013 se numeste Liceul Tehnologic C.A. Rosetti.

De-a lungul anilor, prin munca profesorilor de ieri si de azi, institutia a devenit emblematica pentru judetul Constanta. Pe bancile sale si-au dobandit stiinta de carte si pregatirea profesionala, zeci de generatii. Ne mandrim cu fostii absolventi, care sunt ingineri, ofiteri, profesori, dar si sudori, lacatusi si electricieni - oameni impliniti profesional si familial, cu responsabilitati, apreciati in societate.

In baza Hotararilor de Guvern nr. 94 din data de 30 ianuarie 2008 si nr. 370 din data de 31 martie 2008, scoala a intrat in Programul guvernamental de reabilitare a unitatilor de invatamant. Pana in acest moment au fost amenajate ateliere noi pe un spatiu existent si a fost daramata cladirea veche a atelierelor. In momentul de fata, in locul acesteia se construieste o cladire P+3 cu 20 de sali de clasa. Pe viitor se va amenaja internatul in cladirea deja existenta P+4, unde vor fi disponibile 196 de locuri; se vor amenaja garsoniere pentru profesori in corpul de cladire P+1 si se vor mai face reparatii capitale la cantina si bucatarie.